Västra Götalandsregionen och dess rödgröna entourage – ”dokumenterat inkompetent”

I dag (3 november 2013) går hugade rödgröna regionråd, Birgitta Losman (mp), Gert-Inge Andersson (s) och Sören Kviberg (vpk) ut på G-p’s debattsida och förklarade att de skulle förenkla Västtrafiks biljettsystem. Hur skulle man göra då? Jo, man skulle avveckla införandet av det nya biljettsystemet. Aha…

På Västra Götalandsregionens hemsida kan läsa sig till bakgrunden till varför det var motiverat att skapa en region från tre län. Bland annat kan man läsa att Älvsborg var utdaterat som län – dess huvudsakliga syfte när det skapades var att hålla dansken (och norsken) stången på 1600-talet. Ett annat, mera modernt motiv, var att de tre länen sedan länge haft problem med att samordna och planera kollektivtrafiken. Mhmm…

Studerar man vilken majoritet som hållit roder i Västra Götalandsregionen sedan 1999, då regionen skapades, kan man snabbt konstatera att det är just Losman och hennes mondäna hov:  socialister och kommunister. Att denna flock av kreativister och ”nytänkare” efter 14 års dvala skulle kunna kommendera förändring av Västtrafiks biljettsystem genom ett debattinlägg i G-p är föga troligt. Det tyder snarare så att Västtrafik har en övermäktig uppgift och en sällsynt oförmögen ledning.

Morgondagens ledare (4 november 2013) i Göteborgs-Posten konstaterar lakoniskt:

”[M]ed tanke på de västsvenska politikernas dokumenterade inkompetens vad gäller biljettsystem liksom deras långvariga likgiltighet för resenärernas intresse av att kunna betala utan att bli lurade får applåderna vänta tills det förenklade biljettsystemet är prövat i verkligheten.”

Det är bara att hålla med. Att utöva ministerstyre som något slags sista konvulsioner inför nakna fakta lär inte fånga några röster i kommande regionval, mer än från de redan religiöst övertygade. Det är dags att låta kollektivtrafiken gå tillbaks till de som har vett att se den ur ett nära samhällsperspektiv, kommunerna. Låt Västtrafik syssla med regiontrafik som den allsmäktiga Ale-pendeln och snabbussar mellan Skövde och Vänersborg. När regionen är nerlagd kan Losman och hennes entourage kan servera latte ombord.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 03 november 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: