Vad har brobyggare med Landvetters flygplats att göra?

Västlänken är A och O för hela vår expansion på Landvetters flygplats, säger flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren i G-P.

Som av en händelse sitter Charlotte Ljunggren också i styrelsen för det multinationella miljardbetongbolaget Thomas Concrete Group (TCG) med säte i Göteborg. Ett bolag som har allt att vinna på att politikerna fortsätter att köra över medborgarna i folkomröstningsfrågan och i frågan om Västlänkens vara eller inte vara.

Var det TCG som Charlotte Ljunggren uttalade sig om i egenskap av flygplatsdirektör?

Det är ju märkligt att det är just en direktförbindelse med ”miljövännerna” i Haga som gör att Landvetter står och faller, och att just en direktförbindelse med Haga kommer att generera 10000 jobb på Landvetter.

Det är däremot inte så märkligt att Ulf Nyström, propagandaminister på Göteborgs Kommuns husorgan och journalist på ”liberala” G-P, inte upptäcker att Charlotte Ljunggren sitter på dubbla stolar – utan i vanlig ordning lallar vidare med sina både grunda och sneda rapporteringar rörande Västlänken och trängselskatt.

Detta är svårligen jäv i juridisk mening – yttrandefriheten går före och flygplatsdirektören sitter inte i en beslutande position.

Men det visar på en maktkoncentration där myndighetschefer lobbar för politiska beslut som skulle kunna vara till fördel för myndighetschefens andra uppdrag. Dessutom visar det medias oförmåga att avslöja detta.

Svenskar, inklusive fritidspolitiker, är godtrogna och tror på myndighetschefer och institutionella chefer som allseende, omnipotenta och alltid vilja samhällets bästa.

Men folk är folk, röven är alltid bak och sitta på två stolar ger möjlighet att ”prioritera”.

Ulf Nyström är kompis med Johan Trouvé, Handelskammarens VD tillika tillskyndare av Västlänken. Johan Trouvé sitter i styrelsen för ett annat infrastrukturbolag, det statliga Svevia AB, asfaltskartellmedlemmen f.d. Vägverket Produktion.

G-P/Stampen fick nyss säga upp 40/100 personer.  På Polhemsplatsens tak står att G-P har 600000 läsare. Idag (2013) har G-P en upplaga på 191000, inklusive 17000 digitala – en minskning med 10500 från året innan. Vidare har man idag (2013) 426000 läsare – en minskning med 36000 från förra året.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol och en fristående kommunal revision.

~ av atrewe på 20 oktober 2014.

2 svar to “Vad har brobyggare med Landvetters flygplats att göra?”

  1. 600 000 läsare står det, inte upplaga. Troligen inte rätt det heller men, men…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: