Göteborg är en självgod och sluten stad, säger Handelskammarens VD i en kärleksförklaring till staden

Enligt en stor journalistisk intervjuserie iscensatt av Handelskammaren och recenserad av G-p (obereoende miljöliberalist) är Göteborg ”en sluten och självgod stad”.

Om detta framförs anekdotisk evidens i intervjuserien som åter igen recenseras i artikeln. Det framförs även anekdotisk lösning till det anekdotiska problemet – nämligen REGIONFÖRSTORNING.

”Lösningen” – regionförstorning – framförs av en person från östra Sverige som hyser ”en djup kärlek till Göteborg och Västsverige”. Med regionförstoring avses här naturligtvis trängselskatt, Västsvenska Paketet, Västlänken, risk för ett 30 årigt lerdike och en kommunal skuldfälla i generationer framöver.

Guilt by association

Hur Göteborg skall räddas från dumheten och förfallet – regionförstorning!

Guilt by association är den legala termen för denna kujonerande och populistiska förevändning; när någons åsikter kopplas ihop men någon annans (klandervärda) åsikter och därmed skulle vara lika klandervärda. Därmed hamnar den första åsikten i dålig dager.

Att jämförelsen haltar ur flera andra perspektiv (äpplen och päron, etc) kan vi skylla på att det inte finns utrymme att förklara på Twitter.

Man kan ju i alla fall inte klandra Johan Trouvé för att inte besitta en ivrig associationsförmåga och en seduktiv social kompetens – här gäller det att göra gott intryck på andra och verka vara trovärdig. Johan Trovärdig.

Skrapar man på ytan ser man snart att Trouvé går i Kia Andreassons, MP(r), och Anneli Hulthéns, S, koppel – samtidigt som han ”representerar” 2687 företag i västra Sverige – hur trovärdigt är det?

Hela intervjuserien är ett enda stort propagandaspektakel för Hulthén/Borgs älskade svenska påfund ”trängselskatt” och Svevias Västlänk, finansierat av Handelskammarens 2687 medlemmar – undrar om de blev tillfrågade innan?

För övrigt anser jag att Sverige skall införa värnplikt och ett invasionsförsvar. Och en författningsdomstol.

~ av atrewe på 22 mars 2014.

Ett svar to “Göteborg är en självgod och sluten stad, säger Handelskammarens VD i en kärleksförklaring till staden”

  1. Självklart får man inte kommentera propagandan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: