Handelskammaren underkänner vetenskap som beslutsmodell

I tre år har handelskammaren i Göteborg kämpat för att få Västlänken samhällsekonomiskt lönsam. När professor Jan-Eric Nilsson vid Statens Väg och Trafikforskningsinstitut (VTI) i en rapport sågar Västlänken längs med fotknölarna och hänvisar till politiska och demokratiska systemfel, då ställer Handelskammarens allvetande VD sig upp och underkänner vetenskapsområdet nationalekonomi som beslutsunderlag för samhällsinvesteringar i infrastruktur. Varför? Jo, Johan Trouvé skrev för 30 år sedan en uppsats i nationalekonomi.

Som sagt, Handelskammaren har i tre år gjort allt för att visa att Västlänken är samhällsekonomiskt lönsam (se exv deras ödessymfoni ihop med Vägverket och Göteborgs kommunpolitruker på youtube). Nu dras sålunda mattan bort under fötterna på herr Trouvé och hans entourage. När det visar sig att risken är överhängande att det inte blir några ofinansierade miljarder till herr Trouvés Vägverket Produktion AB, a.k.a. Svevia, resonerar tydligen herr Trouvé att det är bättre att skjuta budbäraren och alla hans gelikar – dvs: ”nationalekonomi är icke trovärdig vetenskap”, än att ändra uppfattning. Det gäller att vara fast och orubblig i sin tro på sig själv.

Vi kan därför dra slutsatsen att civilekonomprofessionen inklusive dess utbildning och forskning på till exempel Handelshögskolan i Göteborg kan läggas ner, tillika kan VTI avvecklas, särskilt professor Jan-Eric Nilsson. Till yttermera visso kan ekonomipriset till Nobels minne läggas ner med omedelbar verkan, och alla laureaterna kan lämna åter sina prispengar till Riksbanken

economics2013

Är icke trovärdigt enligt Västsvenska Handelskammarens VD Johan Trouvé

Man kan ju stilla undra, om Handelskammaren inte anser att vetenskap skall ligga till grund för hur skattepengar skall användas, vad återstår? Religion? Dolda agendor? Hybris?

Förövrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol (som kan uppdra att kontrollera att exv infrastrukturinvesteringar i miljardklassen är enligt konstitutionen)

~ av atrewe på 10 december 2013.

Ett svar to “Handelskammaren underkänner vetenskap som beslutsmodell”

  1. Man kan ju stilla undra, om Handelskammaren inte anser att vetenskap skall ligga till grund för hur skattepengar skall användas, vad återstår? Religion? Dolda agendor? Hybris?

    Bästa slutklämmen i år =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: