När trollen kommer ut i ljuset blir de till sten…

I dagens SVTDebatt (28 november 2013) hade i princip hela (s) och kommunkoncernaktiebolagsledningen följt JKL:s råd om fördröjning, förhindring, förvanskning, förlöjling och förtråkning. De politiker och politruker som hade släpat sig till studion sket i det blå skåpet av egen kraft.

Fackets representant i Bostadsbolagets styrelse, Thomas Gustavsson, gjorde allt han kan för att förringa Bertil Rignäs ”misstag”, och alla kan ju göra misstag, och detta är bortom alla proportioner, och självklart skall man ha mediaträning för en halv miljon om Uppdrag Granskning hotar med att ställa en fråga – man blir ju livrädd om Sophia knackar på dörren. Och hu så hemskt. Och Bertil är en bra karl! Så det så!

”Minst”, lade programledare Kristina Hedberg till, ”för G-p, som avslöjade mediaträningen, har ju fortfarande inte fått ut alla dokument de frågat efter”.

Eva Ossianson, varumärkesspecialist från Handelshögskolan i Göteborg konstaterade att Göteborgs värdeord Öppenhet, Moral och Etik inte riktigt stämde överens med hur stadens socialdemokratiska direktörer uppträder. Om att Göteborg drivs på ett maffialiknande sätt, enligt la Bella societa’ riformata di Gotenburgo, uttryckte hon följande:

Det grundläggande problemet i den här stan är att om du kritiserar någonting så får du inte ett jobb, inte en upphandling, du får ingenting, du är ute.

Lasse Winkler, journalist fortsätter: Stan har en politisk kultur som är byggd upp under några årtionden, och som blev korrupt under Göran Johanssons tid. Under Göran Johanssons tid byggdes alla de här bolagen upp, man skapade presidium över kommunfullmäktige, där man på bolagsliknande vis tog alla beslut. Bakom stängda dörrar tog man alla beslut av vikt. Var det någon politiker som inte var riktigt till lags så gick man till Göran och Göran fattade beslutet. Göran plockade också bort alla oliktänkande, så när han försvinner finns det inga (olik)tänkande politiker kvar av betydelse. Då har man ett väldigt, väldigt tyst parti, en tyst grupp av politiker och tysta tjänstemän.

Lena Malm gjorde sitt bästa för att förklara varför inget har hänt sedan 2010 då alla stenar skulle vändas. Och hur Göran Johansson kunde ha tystat oppositionen, det förstod hon inte alls. Kanske har Lena Malm aldrig blivit utsatt för maktens härligheter, kanske är hon inte feminist. Helene Odenjung fick förklara hur det gick till för 15 år sedan då oppositionen vill ha en debatt och kompetenshöjning inom Öppenhet, Moral och Etik. Svaret blev fördröjning, förhindring, förvanskning, förlöjling och förtråkning.

Anneli Hulthén kunde inte vara med för att hon är i Sydafrika och får pris för årets mest entreprenörsmässiga kommun med den mest innovativa bokföringen. 2011 fick Hultén pris i Singapore för att hon hade startat Brewhouse. Det var väl i samband med detta som den burleska damorkestern från Chat Noir hade framträdande på Brewhouse.

Fackförenings representant hade stora problem att förklara för truckförare Harry varför VD skulle ha 4 miljoner när han blivit sparkad för bedrägeri. ”Vem får det i verkligheten?”

2014 är det är dags för ett Vägval!

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 29 november 2013.

3 svar to “När trollen kommer ut i ljuset blir de till sten…”

 1. Var det verkligen Eva Ossiansson som sa det? Avsett vem som sa det ( vill minnas att det var FP-kvinnan) är det ju dessvärre den bistra verkligheten. Fy för den som säger nåt som inte följer strömmen….

  • Japp, jag har i ordagrant citerat Eva O från SVTPlay. Helene Odenjung sa också mycket i samma härad. Bl.a. att (s) genom maktspråk gjorde narr av oppositionen när man för 15 år sedan ville genomlysa kommunens öppenhet, moral och etik.

   Hela trängselskatten trumfades igenom på detta sätt, Göran Johansson och Johnny Magnusson i ohelig allians.

   Nu skall man bygga en megakoncern av alla 130 kommunala företagen för att begränsa insynen ytterligare.

   Skall bli intressant att följa spårvagnarnas finansiering och ägande nu när vi har en skatteväxling till regionen avseende kollektivtrafiken. Upplägget blir en variant som skulle få Carema/Triton att blekna i jämförelse.

 2. […] Göteborgsandans megafon, lierade med ett skattefinansierat propagandamaskineri, som med maffialiknande metoder slår ner på allt och alla som inte ställer in sig i ledet. Det är alltså detta som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: