När huvudena rullar fortsätter mossan att gro

I skitkommunen Göteborg ”investerades” en halv miljon kronor för att kringgå sina egna regler om transparens och öppenhet, bröt förmodligen även mot författningen (a.k.a. grundlagen) i ett hybrismarinerat försök att i samband med Cannes-kataklysmen ”lära” chefer ”medieträning” i form av fördröjning, förhindring, förvanskning, förlöjling och förtråkning. Kommunen lyckades, tack vare offentlighetsprincipen och mediaträningsföretaget ”Förtroendekapital ger handlingsutrymme – Strategisk kommunikation bygger förtroende” JKL, åter igen sätta sig själva i mindre smickrande dager.

Samtidigt skriver min gamle rådgivare Dennis Töllborg i G-p om korruptionen i Göteborg, om granskningskommissionens tillsynes felaktiga analys. Därefter redovisar sin egen analys av läget i Göteborg:

”Jag tror att granskningskommissionens analys är felaktig, jagtror att våra folkvalda inte ser att något är ruttet i vår fina stad. Och att de inte ser det, just eftersom de betraktar det, som vi utanför uppfattar som vänskapskorruption och rädsla för kvalitet, som ”realpolitik”, ”pragmatism” och ”smidighet”. De känner sig kränkta just eftersom det korrupta i beteendet är nedärvt i så många generationer att det hos dem uppfattas som en normalitet.”

Om man studerar Göteborgs Stads chefsrekrytering på dess hemsida får Dennis Töllborg belägg:

Inget problem med öppenheten och demokratin i staden...

Inget problem med öppenheten och demokratin i staden…

Så kan det gå i en stad som styrs av delectatio morosa och Bella societa’ riformata di Gotenburgo.

Göteborg blir säkert än mera transparent nu när kommunerna godtyckligt får hemligstämpla alla dokument med hänvisning EU.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författingsdomstol

 

(uppdaterad 21:15, 2013-11-23)

~ av atrewe på 23 november 2013.

4 svar to “När huvudena rullar fortsätter mossan att gro”

  1. Vi ska inte glömma att det finns fler att klandra än Göteborgs stad och dess över hundra bolag. För att gömma sin smutsiga byk har man tagit hjälp av PR-byrån JKL som varit väldigt villiga att hjälpa till genom att ge råd som uppmanar till brott emot ett flertal lagar.

    • Det är fortfarande kommunen och dess bolag som köper tjänsterna. Det är kommunen som köper rostiga spårvagnar, oanvändbara biljettsystem, dyra elmätare, oanvändbara web-platser för arbetslösa. Det är kommunen som anställer dessa slingerbultar till chefer och ger dem ”marknadsmässig” lön och ”marknadsmässiga” avgångsvederlag. Det är kommunen som tar över det ekonomiska ansvaret för infrastrukturprojekt som staten dömer som samhällsekonomiskt olönsamma.

      JKL är bara en avdankad politiker som tjänar lite pengar till sitt bolag utöver sin pension från politiken.

  2. Visst är det kommunens agerande som är fel, man borde t.ex. ha rapporterat att man fått råd att bryta emot flera lagar till polisen. JKL:s agerande är i högta grad klandervärt, det är dessutom större än en avdankad politiker.

    • Ja, det hade ju varit intressant att pröva om uppmaning till brott mot grundlagen är klandervärt i Sverige…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: