Efter IPRED och FRA-lagarna slås spiken i kistan för offentlighetsprincipen.

Tydligen skall medborgarnas liv vara offentligt för lösmustascherna inom FRA och NSA, det har Sveriges regering och riksdag sett till genom att lagstifta om IPRED och om den längst inträngande lagstiftningen i privatlivet i västvärlden, FRA-lagen. Det är inte konstigt om man känner sig probad när man kontaktar myndigheter i olika ärenden.

en_svensk_sardin

Sverige kallades tydligen ”Sardinen” i den hemliga kommunikationen mellan FRA och NSA.
Bildt lånad av Piratpartiet (http://tinyurl.com/ao9yn)

När det kommer till att skrutinera politikers och politrukers förehavande med offentliga medel inom Europeiska unionen, skall detta tydligen mörkläggas. Detta skriver bloggen Cornucopia om idag, 7 november 2013, och hänvisar  till artikel i Dagens Nyheter. Om några veckor klubbar riksdagen genom en ny lag som föreslås träda i kraft den 1 januari 2014. Den innebär i praktiken att alla myndigheter kan hemligstämpla all dokumentation som har koppling till EU. Peter Eriksson, ordförande i Sveriges konstitutionsutskott, säger att detta är mycket allvarligt för demokratin och offentlighetsprincipen.

Online Surveillance

Konstitutionsutskottet, som är Sveriges dåliga ursäkt till att vi inte har någon författningsdomstol, är fullständigt tandlös och ett spel för galleriet.

Konstitutionsutskottet är vad Inga-Britt Allenius skulle kunna kalla för ett kollegialt institutionaliserat jävsförhållande som inte har något med oberoende författningskontroll att göra.

När den svenska staten har blivit en papperstiger som inte längre förmår leda landet, sipprar bristen på etik och ansvarskänsla från toppen ner genom hela samhället. Istället dansar man efter kompisarnas önskemål, och frångår demokratiska principer som varit gällande sedan 1766.

sa_constitutional_court

Sydafrikas författningsdomstol – Constitutional Court

Göteborgs kommun och dess hemliga klubb, här kallad ”Bella societa’ riformata di Gotenburgo”, har ju sedan tidigare kommit längst med att blåsa dimridåer över medborgarnas medvetande och insyn genom att organisera huvuddelen av dess verksamhet i minst 117 aktiebolag. Korruptionen är allestädes närvarande och det krävs räfst och rättarting – inte ytterligare möjligheter för stat och kommun att gömma sig bakom kollegial godtycklighet.

Göteborgs kommun har upphandlat ramavtal med PR-byrå efter för att komma till rätta med hur man uppfattas hos allmänheten, väljarna och medborgarna. Bild lånad från WSJ (http://tinyurl.com/qx6ntqm).

Göteborgs kommun har upphandlat ramavtal med PR-byrå för att komma till rätta med hur man uppfattas hos allmänheten, väljarna och medborgarna. Bild lånad från WSJ (http://tinyurl.com/qx6ntqm).

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol.

~ av atrewe på 07 november 2013.

Ett svar to “Efter IPRED och FRA-lagarna slås spiken i kistan för offentlighetsprincipen.”

  1. […] i allmänhet, och Göteborgs i synnerhet. Inga-Britt Allenius citeras, begrepp som  ”institutionaliserat jäv” förekommer, där politiker skall granska politiker. Detta är dock inte bara ett kommunalt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: