Vad är burleskt?

I går översvämmades de göteborgska tidningarna av politiskt korrekta kommentarer kring Posthotellets uppsåtliga lurendrejeri och dess kvinnosyn. Tydligen hade en burlesk varieté, som bestod av en ensemble som även hade sin utkomst från den lokala kulturella avkländningsföreningen Svarta Kattens scen, framförts på hotellets premisser. Bengt-Arne Reinholdson (s), ordförande i social resursnämnds utskott för alkoholtillståndsfrågor, är närmast ursinnig när det visar sig att han missat att det var burlesk show på Posthotellet. Bertilsson hotar på stående fot, i god göteborgsanda, med att dra in alkoholtillståndet för Posthotellet för denna fadäs.

”Det är omdömeslöst”, säger Bertilsson. ”Det är extremt stötande”, fyller Thaher Pelaseyed (vpk) i.

Det visar sig senare att den burleska show som hade uppvisning på Posthotellet har tidigare även visats i Göteborgs kommuns lokaler, närmare bestämt the Brewhouse, som Business Region Göteborg, BRG, äger och finansierar. När stripporna från Chat Noir uppträder innovativt med Göteborgs kommun som värd, lyfts inga politiskt korrekta ögonbryn. Sålunda hade Bengt-Arne missat möjligheten att se samma show i egna lokaler.

Blaze Starr – performing artiste on the local cultural scene

Business Region Göteborg har ju skapat ytterligare blåsväder och lagt lök på laxen avseende ”vända stenar” inom det rödgröna styret i Göteborgs kommun. Uppdrag granskning (SVT) avslöjar att man bränt närmare 5 miljoner bl.a. på sprit i Cannes.  Spriten serverades enligt utsago på Cannes dyraste bar, ”för att locka investerare” till Göteborg. Man kan ju stilla fråga sig vilken typ av investerare kommer till Göteborg efter en spritkväll för en halv miljon. Ansaldobreda?

NU var det ju inte bara öppen bar som serverades på skattebetalarnas bekostnad, det serverades även frukost i form av champagne och ”ett svart damplagg i storlek 40” till lunch. Det låter trés burlesque, à la After Dark – så det gör det nog politiskt korrekt. Och för att vara sanningsenlig, det var inte bara BRG som spenderat pengar i Cannes, de 40 politruker och politiker som smörjde kråset med skattebetalarnas pengar, lät fakturor och räkningar spridas på minst tio kommunala bolag och förvaltningar i form av förskottsbetalningar, delfakturor, slutfakturor och kreditfakturor.

Ett av de bolag som varit generösast med tolkningen av ”mitt och ditt” är Göteborgs stads bostadsaktiebolag, vars ordförande Anna Johansson (s), dotter till Liseberg AB’s styrelseordförande Göran Johansson (s), attesterade fakturorna och kvittona. Hon ”missade” bland annat lunchen i form av den lilla svarta. 1,5 miljoner har enbart Bostadsbolaget ”investerat” i Cannes de senaste åren. Det blir en lisa att damen i fråga har fått förtroendet att representera socialdemokratin på riksdagsplats i Stockholm.

Vad som är inte är burleskt, utan snarare en dogmatisk ansats från det förflutna, är att stadens trafiknämnd den 30/10 föreslås köpa busstrafik av regionens Västtrafik för samma summa, 5 miljoner, som stadens politruker redan supit upp i Cannes, trots att skatteväxling av kollektivtrafiken redan skett från kommun till region och huvudmannaskap under kollektivtrafiknämnden och Västtrafik, trots att denna busstrafik redan skall vara planerad och finansierad av Västtrafik, trots att trafiknämnden redan går back pga av underskott från förestående kommunfinansierade tågtunnelprojekt, Västlänken.

Märkligt att denna fråga inte får uppmärksamhet i media – lurendrejeriet är ju det samma – skattebetalarna får betala för något som de inte skall betala för.

Förövrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 06 november 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: