Kommunal Jet-Set på Rivieran

Tidningarna fylls dagligen av sanslösa historier – när jag tror att jag hittat på en fiktiv otänkbar story att raljera med, då slår kommunpolitrukerna i Göteborg till med en story som överträffar dikten!

När man konstaterar att det är samma individer, med sina exponerade normer och värderingar, som är ansvariga för att budgetera, finansiera och projektera Västlänken samt kataklysmen i dess kölvatten, som leker Jet-Set på Rivieran för skattebetalarnas pengar, det är då man inser att valet 2014 är sista chansen.

Det är väl allmän kännedom att Göteborgs stad är ensamt betalningsansvarig för Västlänken och dess budgetövertrasseringar efter det att kommunen begärt att Västlänken skall bli en kommunal angelägenhet och finansieras med trängselskatt?
Ser vi till hela Västsvenska paketet ligger bara Slakthusmotet redan 300 miljoner back. Övertäckning av 1 km Götaled går nog på 3 miljarder.
Inga fastigheter, stationshus, tillfarter, rulltrappor eller stadsplaneringsomkostnader finns med i budgeten för Västsvenska paket. Däremot skall staden begåvas med 30 cm tjocka träd från staten för att återställa de träd som måste avverkas i Allén.
För att få ut de okalkylerbara mervärdena på 3 miljarder kronor som Trafikverket trollat fram för att få Västlänken att bli samhällsekonomiskt lönsam, lär kommunen få betala åtminstone 10 miljarder utöver budget. Och då finns fortfarande ingen miljökonsekvensutredning att ta hänsyn till.

Det blir lär bli ”trängselskatt” 24-7-365, +30 kr/passage, i överskådlig framtid.

Om inte valet 2014 går rätt väg, är det dags att flytta till Halland, gud förbjude

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 06 november 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: