Gör ett vägval, säkerställ att folkomröstninges resultat efterlevs!

I veckan gick Volvo Cars till angrepp på den bilfientliga politik som Göteborgs stad för och som drabbar Sveriges andra största exportföretag och 6 största arbetsgivare. Inlägget kommenterades förtjänstfullt i Kenny Genborg’s blogg Analys och Nyheter om Göteborg. Kenny förklarade i lugn och ro vad Volvo Cars menar när de går ut i media med en såpass skarp markering i media. Politikerna fattar ändå inte, utan tar som ett inlägg i debatten. Tydligen tror Annelie Hulthén (s) att informationsdirektör Bodil Eriksson är ute på någon privat känslomässig vendetta utan förankring i företagsledningen när hon avsnäsande replikerar att kommunen har en bra relation med Volvo Cars. Yeah, right.

Bodil Erikssons debattinlägg kommenterades mindre förtjänstfullt av utopikern och biosfärdyslektikern Lars Henriksson. Han skäller svepande och ohejdat på billobyister, politiker och Bodil Eriksson för att därefter ge sig in i att försöka förklara varför Volvo slår blå dunster i ögonen på politiker och allmänhet när Volvo säger att de arbetar för en grönare bil. Som argument används faktumet att bilindustrin och politikerna kommit överens om att minska utsläppen från bilar med 50% till 2050 – samtidigt som den globala bilparken skall tredubblas. Detta skulle då leda till en 50% ökning av utsläppen. Det förutsätter att dagens bilar släpper ut i lika mycket i snitt som dagens bilpark släpper ut i snitt och att minskingen av utsläpp sker linjärt, samtidigt som försäljningen av bilar är konstant. Tillämpad matematik är tydligen inget för Henriksson. Henriksson säger också att Trafikverket inte har någon teknisk lösning till utsläppen.

Kontentan är vi i Göteborg skall ta vårt ansvar, föregå med gott exempel och låta Volvo dö sotdöden.  Och det är väl det som kommer att hända när Geely lägger ner sin produktion på Hisingen och flyttar den till Hangzhou. Och fortsätter att producera bilar mot en global nivå som är tre gånger dagens – men med kanske inte samma fokus på miljö och säkerhet som Volvo av tradition haft. Även om bilarna inte utvecklas och produceras på Hisingen , kommer vår miljö att påverkas här – vi lever ju på samma glob.

De nyliberala politikerna, a.k.a. Alliansen, kände att det hettade till ordentligt och inledde först lite trevande i sina kommentarer.  Igår gick de dock ut med ett generalangrepp mot vänsterkartellen: de rödgrönas bilfientliga politik är obegriplig. Alliansen fortsätter:

Det är inte konstigt att Volvo Cars ser rött av en broschyr från staden som har rubriken ”Leave the car at home”

Intressant uttalande med tanke på att Alliansen har agerat stödpartier åt vänsterkartellen och bakom lyckta dörrar trumfat igenom det makabert bilfientliga Västsvenska paketet – och dessutom genom veritablet skatteangrepp på låg- och medelinkomsttagare generellt, och på barnfamiljer i synnerhet. Debattinlägget blir en kakafoni i disharmoni när man drar sig till minnes att åtminstone en av Alliansens debattörer vid annat tillfälle kallar bilen för ett ton plåt som inte har plats i vårt samhälle. Vilket Jonas Ransgård (m) behagfullt pudlar om i kölvattnet av Bodil Erikssons och Volvos synnerligen kraftfulla markering.

Det är tydligt att trängselskatt och Västsvenska paketet är utkritalliseringar av politikernas våta drömmar, och som inte har någon som helst förankring i väljarnas medvetande. De ”representativa politikerna”, oavsett färg, representerar inte längre någon väljare – utan bara sig själva. Politikerna har tappat all sin trovärdighet när de har lämnat sitt representantskap för politikens egna självåterskapande syften.

Hur kan man lita på att dessa slingerbultar till politiker, som säger sig representera folket, verkligen kommer att verkställa resultatet av en folkomröstning? På en rak fråga säger kan de inte svara på om de kommer att följa folkomröstningens reultat. Som vanligt är ett nej inte ett nej och eftersom folket är inte befinner sig i ett ”hjälplöst tillstånd” så kan politikerna göra vad som dem behagar utan risk för påföljd. Därför gäller det för folket vid valet 2014 att göra det vägval som är nödvändigt innan det är försent. Det gäller att tydligt markera, inte bara i G-p eller GT, att det räcker nu. Då Vägvalet är det enda parti som gått ut och sagt att man kommer att följa folkomröstningens resultat, är Vägvalet det enda trovärdiga alternativet.

Kanske kommer vi att se fler oheliga allianser, som den i riksdagen igår, den 2 oktober 2013. Då beslöt sittande representativa riksdagspersoner ur (s), (m) och (fp) att ge sig själva livslånga fallskärmar, samtidigt som 2014 års nyvalda representanter (ej omval sittande) får 2 års fallskärmar. Så nära ligger nyliberalismen och socialdemokratin varandra.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 03 oktober 2013.

2 svar to “Gör ett vägval, säkerställ att folkomröstninges resultat efterlevs!”

  1. Det är tamig*n otroligt att biosfärdyslektikern Lars Henriksson är volvoarbetare. Han gör sig skyldig till att motarbeta sin arbetsgivare, vilket är skäl för minst uppsägning.

  2. Lats Henriksson är bara ”metallarbetare” (som han ju gärna skriver sig som) på pappret och snarare en ”kultur-elit-arbetare” som ägnar sin tid åt att skriva alltmedan han cyklar från det ena latte-cafeet eller bokhandeln med rödvinsrättigheter till det andra..

    På det illröda 60- och 70-talet skulle ju var och varannan ”kutur-elit-arbetare” liera sig med de ”arbetande massorna” och leda dem ”ätt”. Denna ”elit” såg ju sig själva som det av kommerlsiella krafter bedövade ”barbetande massornas” uppväckare och ”proletariatets diaktatur”..

    Tråkigt att herr Henrisksson fortfarande tycks leva kvar i denna förlegade värld och egna bubbla eller också var han både döv och blind redan hösten 1989..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: