Volvo PV har fått nog av miner bakom ryggen

Miljödagmatikerna inom Göteborgs kommun och nyliberalerna inom ”företagens vänner” har fått en vän som fått nog. G-p’s avfälling Kenny Genborgs analys av Volvo PV’s informationsdirektör Bodil Erikssons debattinlägg i G-p idag (131001) lämnar inget att önska: Volvo PV har fått nog av miner bakom ryggen. Bodil konstaterar:

Det är med viss förvåning vi på Volvo Cars följer hur Göteborg väljer att profilera sig som en kommun som ser bilen – och därmed bilindustrin – som något negativt, särskilt som detta inte avspeglar kommuninnevånarnas åsikter.

Mot bakgrund av kommunledningens senaste utspel i Bryssel, som innebär att bilar och bilindustrin skall avvecklas och inte vara en del av lösningen i framtiden är det kanske inte så konstigt att Volvo PV, med omsättning på 95 miljarder och Sveriges 6:e största arbetsgivare, och näst största exportföretag, lyfter på ett ögonbryn (kan företag skaka på huvudet, kan de lyfta ett ögonbryn).

I detta sammanhang ter det sej fullkomligt huvudlöst när Västsvenska Handelskammaren lierar sig med den bakåtsträvande miljödogmatiska och maktsuktande majoriteten i Göteborgs kommun, vars tolkning av Richard Floridas ”kreativa klass” tycks vara den enda ledstjärnan på den vetenskapliga himlen, och utan undantag innebär den kreativa klassens höjda ”bohemindex” leda till bilindustrins förfall. En dylik enkelspårig polarisering visar sig tydligt när Handelskammaren ger bort sitt varumärke att brukas i propagandaproduktioner som saknar motstycke: exempelvis i Trafikverkets ödesmättade film om Göteborgs undergång – en undergång som utan pardon kommer att inträffa om demokrati får råda och dumhôvvena till väljare får bestämma.

Handelskammaren brukar ju i samma utandning som man upphöjer mp+s majoriteten i staden till skyarna, tillika dess paradgren trängselskatten, vördsamt och ödmjukt påpeka att man representerar 2700 företag. Kommer Västsvenska Handelskammaren att representera 2699 företag i fortsättningen?

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författingsdomstol

~ av atrewe på 01 oktober 2013.

Ett svar to “Volvo PV har fått nog av miner bakom ryggen”

  1. Ja, nu skakar det och mullrar det i Göteborgsleran under ”Börsen” när regionens stora motor fått säga sitt på några korta och koncisa rader…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: