Vem representerar de politiker som stängt in sig i en återvändsgränd?

På bokmässans sista dag debatterades trängselskatt och folkomröstning mellan Theo Papaioannou (direktdemokrat) och Johan Nyhus (representativ demokrat).  Johan Nyhus pekade på den föreliggande problematiken inom den representativa demokratins agerande:

Problemet är att det paket vi har är redan i full gång, vilket kommer att ge problem vid ett nej.

Det blir problematiskt då man som befullmäktigad ej har de som befullmäktigar med sig när man ingår avtal i deras namn. Att ingå ett avtal som man ej har mandat för blir problematiskt. När man som representativ demokrat vidhåller sin ställning som representant för en majoritet, trots att denna majoritet ej finns i verkligheten, då visar man ett förakt för väljarna. När Nyhus dessutom talar om införandet av paketet som om det vore ett naturlagsburet axiom, trots att det är beslutat och initierat över huvudet på väljarna och av icke verklighetsförankrade maktsökande politiker utan ett uns civilkurage eller integritet, då har man avslöjat föraktet för allmänheten som en grundbult i det representativa politikerfrälsets ideologi.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 29 september 2013.

2 svar to “Vem representerar de politiker som stängt in sig i en återvändsgränd?”

  1. Åja! Ännu har man inte börjat att gräva.. Och så länge som man ”torrgräver” torde det vara rätt enkelt att kasta alla dumma projektplaner i papperskorgen !

  2. […] arbetsgivare, och näst största exportföretag, lyfter på ett ögonbryn (kan företag skaka på huvudet, kan de lyfta ett […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: