Häxjakt, ett nöje enbart för etablerade representativa partister?

Kommer ni ihåg temat ”häxdekalen” (här, här, här och här) som publicerades i G-p som av en händelse några dagar innan kvinnodagen i år. Dekalen var en del i ett feature scope, där G-p under ett några välregisserade dygn fyllde etern med ett antal artiklar, hemma hos tv-reportage hos Kia Andreasson, debattartiklar av lokalt anknutna riksdagskvinnor och ledare av lokala kändisar. Försöket fick måttligt genomslag i riksmedia, och ett inslag på P4 radio Göteborg. Avsikt var troligen att smutskasta alla som var emot trängselskatt och uttryckte denna åsikt.

Den berömda häxdekalen som återgavs i media återfanns på bakluckan på en liten SUV, troligtvis en Audi eller BMW. Men den avbildade dekalen i G-p det är också den enda dekal som figurerat i media och på nätet, och troligtvis även i verkligheten. Det kan synas mycket märkligt, ty om man tolkar efterfrågan i sociala media på just denna dekal, i kölvattnet efter G-p’s kampanj, torde den eller de som ligger bakom dekalen kunnat göra sig en hacka på att sälja den i större upplaga. Kanske är inte trängselskattemotståndarna

Inte enbart G-p’s scope var välregisserat, när de första invändningarna kom från skeptiker (exv GT), fullkomligt vältrade sig ”de försmådda” i ett bollhav av bruna epitet som riktades mot ”kändissuktande chefredaktörer”, vita kränkta män i allmänhet och särskilt vita kränkta män som kör bil och låter kvinnan tiga i församlingen. Skulle de dessutom vara mot trängselskatt är de förmodligen både främlingsfientliga och rasister. Och xenofoba, antidemokratiska greker.

Efter Almedalen har det dykt upp ytterligare spelare på planen: megafoner och nyttiga idioter som verkar ha till uppgift att märka ord och fylla på med ovidkommande slagdängor – som etablerade representativa partister gärna re-tweetar (tar ordmakarna ansvar för det som de re-tweetar?).

Man kan ju undra varför de etablerade representativa ordmakarna blir så skrämda till konvulsioner av ett fåtal inkompetenta dumhövven som ifrågasätter en så självklar och självinstruerade fundamental förändring av skattebasen som trängselskatten, ett så självklart projekt som en så välutredd och tekniskt säkerställd och tillika samhällsekonomisk lönsam tunnelinvestering på 20 miljarder som som belastar skattebetalarna med minst det dubbla, som dessutom varit en valfråga 2010, att de måste:

  • slåss med näbbar och klor för att förhindra att en demokratisk institution som en rådgivande folkomröstning
  • spendera 50 miljoner i marknadsförande propaganda under 2012
  • under 2013 genomför ytterligare propagandakampanjer med tillsynes ohämmade resurser från skattebetalarna
  • och att trafikverket dessutom använder individer som publikt gett uttryck för tvivelaktig människosyn som pedagogiska krafter som skall övertyga de som redan är övertygade?

I detta sammanhang kan man konstatera att Vägvalet (vv) har gått ut och sagt att man kommer att acceptera resultatet från en demokratiskt genomförd rådgivande folkomröstningen, oavsett hur det blir. De etablerade representativa partierna och lobbyorganisationerna har på denna punkt stannat i det obskyra och fördolda. Något att tänka på vid valet 2014 och när nu den beslutande folkomröstningen kommer att äga rum.

Laguppställning

Låt oss se på laguppställningen för förespråkarna om trängselskatt och 30årigt lerdike, en laguppställning som har obegränsade resurser (dina inbetalda skattemedel) och som kommer att använda dem för att säkerställa sin version av historien:

Björn Siesjö, spelande manager

Siesjö dinosaurier kvinnodagen

Björn Siesjö, diplomarkitekt på kommunkontoret i go:teborg, om att vara gäst hos Rotary Säve (4 av 7 i styrelsen är kvinnor, inkl ordförande). Rotary har bland annat jobbat enträget och länge med att exv. utrota polio, vilket de har lyckats med.

Ulf Kamne, vänsterhalv på tillväxt

130728 Ulf Kame om främlingsfientlighet

Ulf Kamne och Elisabeth Undén, grumlar till det och anklagar Vägvalets mångkulturelle grekiske partiledare, vars släkt har flytt från junta och nazister, för att vara xenofob. Var är ”de försmådda” nu?

Johan Trouvé, målvakt

Trouvé om Boisen

Johan Trouvé, om att vara chefredaktör, ung, kvinna och kändiskåt på fel sida göteborgsandan. Hashtagen skulle kunna indikera ett offentligt uttalande från Västsvenska Handelskammaren. Skärmdump från http://www.brottsanalys.se

Leif Pagrotsky, cheerleader

120903 paggan#fail

Leif Pagrotsky om den demokratiska processen och det förstärkta folkinitiativet #fail

Kia Andreasson, spelande tränare och speluppläggare

120912 kia andreasson om trouve om boisen

och en summering från Kia Andreasson…

Dessutom Anneli Hulténvänstra mittfältet, tillsammans med Anders Borg som nylibero på högermitten. Elisabeth Undénmilieu de terrain au gaucheMats Pilhemvänsterytter.  Jonas Ransgård, Helen Odenjung och David Lega som backar. Lennart Duell som avbytare.

Slutligen, för att runda av med ett par uttalanden de senaste dagarna, från majoriteten, angående synen på demokratiska processen och företagande i evenemangsstaden go:teborg. Det kanske har undgått någon att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, mot gällande lagar (alkohollagen), har beslutat om att stänga krogarna klockan 03.00 istället för 05.00 på fredagar. Ordmakarna i go:teborg har beslutat detta (i vanlig ordning) på ett gediget underlag och utredning. I detta fallet av den i frågan icke jävige nykteristen Fredrik Spak. När Magnus Albrektsson, krögare i staden, överklagar detta till Förvaltningsrätten, konstaterar Anneli Hulthén (s) torrt att:

Tycker någon att det är ett felaktigt beslut får det i så fall upphävas. Det skulle möjligtvis innebära att det blir stängning klockan tre båda kvällarna, och det kanske inte är ett önskemål från Albrektsson

Aj då, känd härskarteknik som bubblar fram bakom de tunga röda sammetsdraperierna framför de lyckta dörrarna. Politrukerna på stadskontoret vädrar blod och fyller på: stadssekreterare Anders Nilsson (s) kallar Albrektsson, i god göteborgsanda, för ”stolle”, ty Albrektsson håller ju inte med Nilssons matte.

Det är denna välunderbyggda liga, spelandes med göteborgsandan i halsen, i föreningen ”La Bella societa’ riformata di Gotenburgo”, som Västsvenska Handelskammaren och Johan Trouvé går till sängs med när de allierar sig i med den rödgröna majoriteten för att skapa en lysande framtid för företagande i go:teborg.

I politik och kärlek är tydligen allt tillåtet.

Kan konstatera att jag återigen stuckit ut hakan, och troligen kommer att få ytterligare ett hästhuvud i sängen. Bring it on!

GT90818

För övrig anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 07 augusti 2013.

2 svar to “Häxjakt, ett nöje enbart för etablerade representativa partister?”

  1. […] den vetenskapliga bevisningen blir för tuff börjar rämnar propagandamaskineriet, och man går över till pungsparkar och mera skygg […]

  2. […] propagandafilm med Handelskammarens Johan Trouvé och Göteborgs kommunarkitekt Björn Siesjö som huvudartister, och de lägger sig som en kall fuktig duk över tillställningen. ”Den […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: