Allmänna val kan få förödande konsekvenser…

Göteborgs-Pravda trycker oförtrutet på med sin antidemokratikamp och sitt orubbade stöd till Göteborgscamorran, Bella societa’ riformata di Gotenburgo.

I dag kunde vi läsa att krigsrubriker över Kenny Genborgs artikel att: ”Folkomröstning kan få förödande konsekvenser”. Hmm… Det betyder väl rimligtvis att även ”Allmänna val kan få förödande konsekvenser”? Så enligt rubriksättande nattschef på G-p är det ok att kasta ut demokratin till förmån för ett politikst havererat projekt? Kenny Genborg brukar ju vara smått obekväm även för G-P…

Rubriksättningen av Genborgs artikel blev tydligen förmycket även för G-ps chefredaktör, den ändrades senare till ett citat av Göran Cars, KTH: ”Rösta om trängselskatt nu är idiotiskt”. Han fortsätter: ”det känns helt bakvänt. Den diskussionen skulle man ha haft för länge sedan”.

Just det, man skall folkomrösta innan man inför nya revulotionerande skattebaser, annars blir folk sura. Läser man vidare i Kenny Genborgs smakfullt kritiska artikel visar sig fler guldkorn som skjuter ordmakare, Trafikverk och Trafikkontor i sank. Mika Määttä, arkitekt, numer professor på CTH, som under sin tid på konsultbolaget Sweco ingick i ledningsgruppen för utredningen av Västlänken, menar att Västlänkens dragning var ett beställningsjobb och att billigare och bättre lösningar ej fick utredas. I rest my case.

G-p laddar vidare med en ”vetenskaplig” jämförelse av Västlänken och fyra alternativ, (dvs det som Sweco inte fick göra) författad av Ulf Nyström. Till sin hjälp har de två ”experter” på lervälling och ordmakeri från Kungl. Teknisk Högskola i Stockholm, Bo-Lennart Nelldal, adjungerad professor i tågtrafikplanering, och Oskar Fröidh, forskare i tågtrafikplanering.
Inledningsvis hyllas Västlänken som ordmakarnas och politrukernas gåva till mänskligheten. Därefter sågas alternativen mha anekdotisk evidens av herrar experter, innan de ens är presenterade. Sedan får hugade läsare gå till ”demokratiskt val” och välja vilken länk de anser vara bäst. Herr Fröidh är för övrigt kanske inte den minst stridbare experten i klassen. Grävande journalistik i sitt esse i Muteborg…

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 19 maj 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: