Gelotte goes Mengele

Gert Gelotte

Klicka på faksimilen för förstorning

Gert Gelotte på stadens konservativa betonggazette, Göteborgs-Pravda, är ute och trampar i klaveret igen. Frenetiskt visar han att han har donerat sin ryggrad till de goa gubbarna i Bella societa’ riformata di Gotenburgo.

I en replik till allmänheten i dagens G-P säger han att han inte ondgör sig över GT:s namninsamling (vilket det inte var, utan 3 privatpersoners). Han förklarar sedan att han ondgör sig över att 10 procent av Göteborgs röstberättigade invånare skulle utgöra folket.

Kan det vara lagen om det förstärkta folkinitivet han syftar på? I det förstärkta folkinitiativet (som tillkommit av den anledningen att politiker i princip alltid kört över direktdemokratiförsök), räcker det att 10% av de röstberättigade skriver på ett upprop om förstärkt folkinitiativ. Slutsatsen om att de representerar folket måste i så fall vara hans egna.

Hur skulle det vara istället?

Vid representativa val, är också bara röstberättigade som får göra sin röst hörd vid urnorna. Är det fel? Skall även barn få rösta? Ofödda fetus? Om det bara är 40% av de röstberättigade röstar i ett allmänt val, är det inte heller representativt för folket? Gert kanske tycker att 100% av alla medborgare måste skriva på för att kommunfullmäktige skall ta ställning till om ordmakarna skall hålla folkomröstning i en fråga med kommunal kompetens för att möjliggöra ett råd till ordmakarna från folket?

Nej herr Gellote, för mej är det obegripligt hur vara journalist och kämpa integritetslöst mot demokratin; det är som Dr Mengele och läkareden.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 16 maj 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: