Fort och fel!

Krig är rörelse.

Inga krig har vunnits genom att hålla positioner. Därför fortsätter de representativt valda ordmakarna i Göteborg med inriktningen ”fort och fel”, ty de vet att minsta tvekan i rörelsen är förödande för deras maktpositioner.

Ordmakarna verkar dock ha fått folkrörelse om foten. I stället pågår i dagsläget ett ensidigt försök till ställningskrig från ordmakarna där inhyrda federala legosoldater i ohelig allians med politrukerna på Gustav Adolfs Torg och Polhemsplatsen springer utefter linjen och hojtar mantran som de själva inte tror på. Hjemmefronten står vid sidan tillsammans med de som ordmakarna säger sig representera och tittar förvånat på.

Nymoderaternas vacklande i frågan om det förstärkta folkinitiativet och direktdemokrati lär därför ha varit det som blottade den svaga punkten och som möjliggjort en bräsch i ordmakarnas Maginotlinje. Den som lever får se. Kanske blir det sjävmål. Kanske fortsätter de att skjuta sig själva i foten. Kanske skjuter de varandra i fötterna…

Som vanligt har de som slåss för rättfärdighet och demokrati mer hjärta i striden, medans de som har mest att förlora kommer att vika ner sig och bilda nya allianser för att om möjligt behålla delar av sin makt – vilket parti kommer att byta sida först? Är det redan för sent?

Det är möjligt att de orättfärdiga vinner slaget i kommunfullmäktige den 23 maj, men de vet också att med en sådan vinst kan de, och kommer de, att förlora kriget.

Remember the Alamo!

Inga övriga liknelser.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol.

~ av atrewe på 14 maj 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: