Die Neue Mauer wird schnell weg!

DDR-politikerna var ju allvetande och hade ju upphöjd insikt avseende berlinmurens förträfflighet för pöbelns bästa, ända fram tills muren föll. Att dagens representativt valda politiker väljer att skarpt konfrontera den demokratiska processen genom att motarbeta det förstärkta folkinitiativet är en analogi god som någon.

Die Neue Mauer wird schnell weg!

I den kommunala medfinansieringshysterin har vi redan sett förslag på att den statliga kompetensen ”farled” skall kunna medfinaniseras med en punktmoms i likhet med trängselskatten. Nästa steg är väl att ”särintresset” försvarsmakten skall tigga pengar av exv försvarbara särintressen som Gotlands kommun och Göteborgs stad. Eller varför inte kommunal medfinansiering av akademisk utbildning för att förstärka lokala grundskolan – det bör ju vara aktuellt i Göteborg? Alla vet ju att gravida kvinnor äter mycket glass, varflr inte införa en särskild glassmoms för gravida kvinnor för att finansiera barnmorskeunderskottet?

Varför ljuger ordmakarna om att trängselskatten varit en valfråga i två val? Varför är de så rädda för att folkets röst? Om det nu är sådan partiöverskridande samstämmighet kring medfinansieringem, varför ändras inte grundlagen så att det går att avgiftsbelägga skattefinansierad infrastruktur och skattefinansierad verksamhet?`

Men, se det vågar inte de fega ordmakarna, för då hade det blivit debatt utanför Göteborg, ”på riktigt”. Vad händer när det går upp för Sopperojesus och Göran Greider att den rödgröna röran ihop med Nymoderaterna i ohelig allians har hittat på en ny moms som bara drabbar låg och medelinkomsttagare och ger utländska företag konkurrensfördelar? Det vill varken Anders Borg eller Stefan Löfvén, för då riskerar man att missa man ju den nya insmugna skattebasen.

Tyvärr för ordmakarna i Göteborg har dess gelikar i kgl hufvudtsad föreslagit och godkänt det förstäkta folkinitiativet i kommunallagen, eftersom den tidigare lagstiftningen inte fungerade (folkomröstningarna kvävdes i sin linda av allvetande politiker och politruker) och nu sitter de trängda som råttor på ett skepp som både brinner och sjunker. Kanske därför de väljer att offra demokratin framför sin narcissistiska hybris.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författningsdomstol

~ av atrewe på 12 maj 2013.

Ett svar to “Die Neue Mauer wird schnell weg!”

  1. […] därefter. Värst är det för handeln i Bäckebol som på alla sätt hamnat på fel sida av Die Neue Mauer. De närliggande bostadsområdena på Hisingen har blivit helt avskurna från området. Handlarna i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: