Trängselskatt till sjöss – Kommunal medfinansiering av farleder

Idag publicerade regeringen nästa steg i den svenska tekalasmodellen – dvs utflytt av finansiellt ansvar från staten till kommunerna. Idag kom förslaget om kommunal medfinansiering av statlig sjöinfrastruktur, trängselskatt till sjöss. I det skall den kommunala kompetensen utvidgas så att kommuner har rätt att bidra till farleder som staten har ansvar för.

Jo tack, nästa stopp blir väl kommunal medfinansiering till statsrådsberedningens årliga julfest. Väl underbyggt enligt klåfingrighetsprincipen av minister Catharina Elmsäter-Svärd.

Varför inte kommunal medfinansiering av särintresset försvaret? Göteborgs hamn lär ju behöva mer försvar än Eskil Erlandssons åkrar, arealen lär vara den samma. Ka-tching!

Eller varför inte kommunal medfinansiering av Drottningholms och Stockholms slott? Det måste ju vara en uppsida för kommunerna som har kungliga slott inom sina domäner? Ka-tching!!

Eller varför inte låta kommunerna betala lönerna till de anställda på statliga verk som finns inom kommunen. Det är ju definitivt en uppsida för kommunerna! Ka-tching!!!

Eller varför inte gå andra vägen och införa kommunal moms på energi och råvaruproduktion, så slipper staten och Stockholms kommun tjäna en massa pengar i särintresset Norrland. Ehhh… huh??

http://www.regeringen.se/sb/d/17070/a/215029

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författingsdomstol

~ av atrewe på 18 april 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: