En skatt som är en lögn blir inte rättfärdig för att ordmakare upprepar mantrat ”solidaritet”!

Det tog 10 år för norrmännen att bygga från Svinesund till Oslo – nu är den klar sedan ett par år. På G-p konstaterar man häromdagen att det tagit 60 år att bygga motorväg från Göteborg till norskegränsen. Och den är inte klar, än.

Det blir spännande när politrukerna på trafikkontoret och trafikverket satt spaden i leran inför västlänken. Interpolerar man ett annant politiskt prestigeprojekt, Hallansåstunneln, blir det 30 års grävande för 8 km tågtunnel. Hallandsåsprojektet är idag 11 ggr dyrare & 18 år försen jämfört med byggstart. Och den är inte klar, än.

Med tanke på hur politiker, myndighet, kommun och andra ordmakare har hanterat frågan hittills, visas ingen skillnad i hantering av ärende, vare sig kompetensmässigt eller samhällsekonomiskt. När dagens politiker är döda och begravda kommer nästa generation stå med fakturan för denna politiska hybris och detta monumentbyggande högmod. Tur att det bara är Göteborgare som skall betala, så att man kan flytta från den debila användningen av skattemedel. Men det är inte klart, än!

Som sagt, grundkurs i svensk skattepolitik: Fastigheter, Fattigt folk och Föda. Numer även Fordon, så länge du är en vanlig knegare och betalt dem med egna skattade pengar.

För övrigt anser jag att Sverige skall införa en författingsdomstol!

HorisontallägeGBG

Horisontalläge i Göteborg efter januari 2013
(blid: Pierre Billhäll)

 

~ av atrewe på 08 april 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: