EU kommissionen dömer trängselskatt diskriminerande!

svar på anmälan till EU-kommissionen angående undantag av trängselbeskattning för utländska fordon konstaterar kommissionen att trängselskatten är att ställa lika med moms. Detta visste vi redan, det handlar inte om trängsel, inte om  miljö.

EU-kommissionen konstaterar även att trängselskatten är diskriminerande.

Europeisk lagstiftning skyddar individer och företag mot diskriminerande åtgärder från andra medlemstater. Detta är en grundval för den fria rörligheten och EU’s överordnande principer:

Enligt artikel 110 i [fördraget om Europeiska unionens funktionssätt] förbjuds intern diskriminerande beskattning, direkt eller indirekt, av varor från andra medlemsstater som är högre än de skatter som direkt eller indirekt läggs på liknande inhemska varor.

Dock skyddar fördraget om Europeiska unionens funktionssätt inte diskriminering utförd av den egna regeringen mot det egna landets befolkning och företag.  Kommissionen konstaterar:

Det finns emellertid inga bestämmelser i fördraget som förbjuder diskriminering av nationella produkter, som skulle vara situationen i det fall som du beskriver.

I en sund parlamentarisk demokrati torde det vara självklart att ett sådant beteende inte behöva regleras, att det egna landets medborgare och företag behöver skyddas från klåfingriga politiker och politrucker som utger sig för att agera enligt folkets vilja. Moder Svea skäms dock inte för att bedra och vilseleda sina telningar, gång på gång.

Abramham Lincoln sade en gång

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can’t fool ALL of the people ALL of the time.

Det räcker nu.

~ av atrewe på 30 augusti 2012.

3 svar to “EU kommissionen dömer trängselskatt diskriminerande!”

  1. Källa?

  2. Finns i första länken ovan, klicka på ”svar på anmälan till EU-kommissionen”.

  3. […] inför frågan, vilket jag tidigare publicerat i denna blogg, förklarar EU att detta fenomen, att stat skulle diskriminera egna medborgare,  ej fanns i dåvarande medlemsländers tanke- och sinnevärld när lagstiftningen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: