Intet nytt på Västfronten

Västsvenska Handelskammaren konstaterar att infrastruktursatsningarna i Göteborg varit eftersatta i 17 år.

Frågan är vad (s)tyret i Göteborg gjort under de 17 år som infrastrukturen varit eftersatt. Tydligt är att personlighetskemin mellan herrar Johansson och Persson har resulterat i att det inte har hänt någon ting på västfronten. Personliga vendettor har överskuggat ansvarsfull politik, och billiga tjuvknep är mer värt en professionalism. Samtidigt har (s) sålt ut sig till (mp) mot att de fått sitta kvar vid makten. Vilket tydligen är den övergripande målsättningen för ett havererat (s)-parti.

Sedan synade inte (s)tyret bluffen från regeringen utan gick med på trängselskatt med mössa i hand – det blir ju ännu tydligare i och med regeringens utspel idag – plötsligt finns det 55 miljarder till järnväg utan krav på trängselskatt. Trots att Anders Borg sa för några år sedan att: ”Det skulle vara robust olönsamt. Tyvärr håller inte de ekonomiska kalkylerna. Snabbtåg binder samman stora städer och vi har inte så stor befolkning att det skulle bli lönsamt. Det vore oansvarigt att satsa på den utbyggnaden”

Man baxnar!

Nu skall alltså Göteborgarnas infrastrukturskattepengar åter igen gå till en ny bana annorstädes, efter att Mälarbanan, Svealandsbanan, HögaKustenbanan, Citytunneln i Malmö och Hallandsåsbanan finansierats – samtidigt som det införs ett tvångslån från Göteborgs skattebetalares skattade pengar för att finansiera ett 9 km lerdike genom staden som få nu levande skattebetalare kommer att överleva för att se färdigställt.

Happy 400th birthday, Gothenburg! Todays special: Mud wrestling with Anna Johansson and Kia Andreasson

(S)tyret i Göteborg har fått ytterligare pedagogiska problem!

~ av atrewe på 29 augusti 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: