Rökridåer och asocial responslöshet

Vi ser nu hur det politiska maskineriet mal igång – eller inte. Ovanligt tyst från oppositionens opposition. Kanske ses hyresbidragsfifflet som en intern angelägenhet?

Ovanligt tyst från SAPs hemsida, söker man på 160000 anges antal ungdomsarbetslösa. Kanske försöker man slå mynt av deviset ”tala är silver, men tiga är guld”? Och enligt Juholt säger riksdagen att de inte har något krav på honom. ”Mycket förvirrande!”, men enligt G-P väljer Juholt att betala tillbaks beloppet som journalisterna säger att han är skyldig.

Det hela verkar koka ner till en gås mellan journalisterna och Juholt? När inte riksdagen ställer anspråk på felaktigt utbetalda hyresersätting så saknar fallet målsägare, pöbeln oaktad.

Fenomenet är intressant, varför existerar inget krav från riksdagen på återbetalning? Är reglerna luddigt skrivna? Är journalisterna regelinkompetenta? För det finns väl inte bakomliggande informellt regelverk som man låter riksdagsledamöterna begagna mellan fingrarna, ett comme-il-faut som skall hållas undan pöbeln

Vi ser framtiden an för riktning och svar.
Tystnad och ickekommunikation är också ett sätt att kommunicera.

~ av atrewe på 09 oktober 2011.

Ett svar to “Rökridåer och asocial responslöshet”

  1. […] bedrifter i riksdagens ersättingsdjungel. Jag har också studerat hur riksdag och opposition agerat eller ickeagerat i frågan. Det är intressant att se hur pressen följer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: