tele2 suger stortå med kallbrand

Det tar 6 veckor att få ADSL inkopplat till huset vid flytt. Trots att man beställer ADSL innan flytt kan inte Tele2 förbereda inkopplingen innan telefonen är inkopplad på den nya adressen.

Det går att få ADSL snabbare – om man tar bort sin lagstadgade ångerperiod på 14 dagar. Det skall man göra på tele2s hemsida. Denna hemsida fungerar inte, man kommer till ”Vi kunde tyvärr inte hitta sidan du letade efter” när man matat in sitt ordernummer.

Idag har jag suttit en timme och blivit kopplad mellan kundtjänst, uppsägningsavdelningen, säljavdelningen mfl inom tele2 fantastiska telesupport. Jag har hört 10 ggr att man nu kan köpa en Iphone från tele2 och att det går bra att gå in på tele2s hemsida och lösa de flesta frågor – om man har internet, vill säga, och om tele2 skitsida funkar…

Jag har blivit bortkopplad/bortglömd 3 ggr. Det är trettio minuters väntetid till ‘uppsägningsavdelningen’ medan det är mindre än tre minuter till ‘säljavdelningen’

Kort sagt tele2 suger bävergäll!

Och det gör resten av denna opportunistiska skitbransch – må tusen flugor lägga äg i deras armhålor!

~ av atrewe på 31 augusti 2010.

4 svar to “tele2 suger stortå med kallbrand”

 1. Det bästa av allt är väl att man får två fria månader – det är väl de två månaderna som man inte har internet!!!

 2. åååå…jag tror att herr 3W börjar bli riktigt suuuuuur!!!

 3. Hej Trewe,

  Eftersom den fasta telefonen måste vara inkopplad innan vi kan påbörja en flytt av ADSL bredband kan vi inte förbereda eventuella inkopplingar tidigare. När en flytt sen påbörjas måste först tekniker där man bott tidigare koppla ur dig från den gamla telestationen och sen kan ditt bredband kopplas in av tekniker i den nya telestationen. Allt detta sker fysiskt av teknikerna i stationerna. Vi har mottagit din synpunkt på att flyttiden anses vara för lång och våra förhoppningar är att hela tiden minska denna flyttid i framtiden.

  Gällande ångerrätten har du enligt svensk lag rätt till 14 dagars ångerrätt så därav måste du själv aktivt begära att ta bort ångertiden. Tidigare var det inte möjligt att få bort ångerrätten alls men eftersom många kunder önskar detta vid till exempel en flytt har det blivit godkänt att kunden själv kan ta bort denna varav vi valt att lägga det på vår hemsida. Om sidan tillfälligt inte fungerar får vi be dig testa lite senare.

  Med vänliga hälsningar

  Michaela Lindell, Tele2.

 4. Hej Lindell,
  Denna lagstiftning känner jag väl till, nu i efterhand. Leveranstiden blev jag ej uppmärksammad på förrän i samband med att tele2 spelade in ‘avtalet’ och jag hade sagt ja till allt och satt med tasken i brevlådan. Så därför är det ju bra med en ångervecka.

  vad beträffar leveranstiden så har jag ytters svårt att se att det skall ta 4 veckor för en tekniker att åka ut och slå om en switch, jag har till och med svårt att tro att man måste anlita en nutida ‘växeltelefonist’ att åka ut till stationen och flytta ett par banankontakter för att ADSL skall inkopplas – det är väl snarare så att en administratör klickar på en kryssruta i en för ändamålet lämplig applikation.

  Vad tele2 inte informerade mej om var att de hade en kundtjänst som inte fungerade – att bli bortkopplad, runtkopplad och nedkopplad och lägga minst 60 minuter vi två separata tillfällen är det väl ingen lagstiftning som reglerar? Detta faktum tar du ej heller upp i ditt inlägg ovan. Det antyder med all tydlighet att tele2 ej ser sin kundtjänstsituation som ett problem. Kan konstatera att detta dessutom är generellt gällande för branschen – att 1. ha en urusel kundtjänst med extrema väntetider, inkompetent och ibland otrevlig personal (jag har erfarenhet av telia, bahnhof, bredbandsbolaget, tdc och telenor) och 2. eftersom det har varit så sedan branschen uppstod torde branschen ej se det som ett problem – man vet att det finns tillräckligt många missnöjda kunder som kommer från andra operatörer. Faktumet att det var 30 minuter väntetid för ‘uppsägning av abonnemang’ men bara 3 minuter för ‘ny kund’ talar för sig själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: