Arbetarnas högtidsdag flyttas till första april!

Så här lagom till ALL FOOLS’ DAY kan man ju konstatera att den socialdemokratiska fåfängan och narcissismen överträffar sig själv. Man kan ju undra – sossarna som kritiserar ”kapitalet” för att svina och profitera – som har särskilda chefsideologer för att kontrollera massans tankar och företeelser – som ända sedan Sölve Conradssons  och Sigvard Marjasins dagar (och säkert tidigare än så) har blivit avslöjade för urbota korkade och uppenbarligen medvetna oegentligeheter – lär dom sig aldrig?

Men kulturen frodas, bakom lyckta dörrar och med kollektiva motiv. Anekdotisk evidens: 1987 blev jag kollektivansluten till SAP via Metall. För att jag över huvud taget skulle få ett jobb på Volvo Lastvagnar var jag tvungen att skriva på medlemskap – arbetsgivarens företrädare lämnade lokalen när 38 av 40 hade skrivit på. Anställningskontraktet hade lämnats över till den facklige representanten. Inget fack, inget jobb. Så jag skrev på och gick med i (m). Vår facklige representant var borta 8 veckor om året, med full lön från Lastvagnar, på olika kursgårdar – återkom mer och mer rödögd. Lingatan var bäst, där fick man mest sprit – och kurserna? De var nog också bra… ”Cheferna och högern bara svinar, så varför inte vi?” var resonemanget – skrattsalva från hirden på golvet. Som 21-åring påverkade detta mej dubbelt – SAP, som hävdar vara den lille mannens beskyddare beter sej lika svinigt som de hävdar att att högern och dess lakejer gör – dessutom gör de det på den lille mannes (läs min) bekostnad – som jag dessutom inte har fått välja om jag vill vara med om att stödja. Hur hävdas att den stora massans goda tas tillvara genom fackliga spritfester i skärgården?

För fem år sedan skakades LO av en lägenhetsskandal – Styrelsen för Anna Visborgs Stiftelse, vars syfte är att förmedla lägenheter till behövande, vräkte behövande och upplät lägenheter till LO-pampar. En känd LO-ordförande sa då att det inte inte behövs någon oberoende utredning, eftersom beteendet speglar en gammal kultur inom facket och att den inte längre förekommer i någon stor omfattning. Basta.

Det senaste politikermästerskapet i undanflykter avser bonusar. Oppositionen ansåg, helt i linje med chefsideologens propaganda, att bonusar, det är högerns sätt att kränka den arbetande människan till det yttersta i tider av kris och oro. ”Girigbukarna skor sej medan de små människorna får gå från hus och hem.” Retoriken är underbart självåterskapande och sätter ”kollektivet” i offerhörnet – ty mot girigbukarna biter inget annat än klasskamp. Upp bakom fanorna, nu jävlar… Mången förvånade, och kanske lika många förskräckta, miner uppenbarade sig nog verklighetens kranka blekhet  några dagar senare visade att vissa girigbukar hade fått amen av proletäriatets förespråkare – kreti och pleti hade blivit kredit och debit, så att säga.  I bland kredit- och debitnotorna uppenbarar sig känd LO-ordförande – tillika styrelseledamot i ett känt pensionsförvaltningsbolag, tillika styrelseledamot i ytterligare 23 styrelser – och försöker förklara för allmogen att styrelsen för pensionsförvaltningsinstitutet inte förstod hur VD:s pension hade utformats för att den var så svårtolkad, eller inte hade redovisats i styrlesen, eller… hur det nu var… Någon oberoende utredning behövs dock inte, ty spegeln är suddig.

Min förvaltade pension har förövrigt halverats under given tid…

“You can fool some of the people all the time, and those are the ones you want to concentrate on.” George W. Bush, Washington D.C., mars 2001

~ av atrewe på 01 april 2009.

2 svar to “Arbetarnas högtidsdag flyttas till första april!”

  1. Träffsäker och underhållande som vanligt 🙂

  2. Exakt, bra sagt Niclas! Lyssnade i förra veckan på Bengt Svensson fd koncernchef för Saab och senare ordf Blåvitt jämföra företags- och fotbollsvärlden. I fotbollen får spelarna bonus när de gör mål, ja lyckas nå sina mål(!) Framför allt anser vi att spelarnas bonusar är okej – varför? Skillnad mellan nytta och underhållning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: